• Pálivost: 6/10
  • Náročnost: snadné
  • Celková doba přípravy: 60 min
  • Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 4 hrnky kuřecího vývaru/případně voda a bujon
  • 1 velká plechovka kosového mléka (400 ml)
  • 1/4 hrnku sojové omáčky (nejlepší je Kikoman)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla (nesolené, jemné)
  • Thajská red curry pasta (1 balení)
  • 2 kuřecí prsa
  • 4 velké žampiony
  • 1 špalíček (cca 2,5 cm) čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžiček limetkové šťávy / šťáva z 1 limetky
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Hrst nesolených arašídů
  • 4 porce ramen nudlí nebo jiných např. rýžové, soba, udon (podle toho, jaké máte rádi)

Volitelné:

  • Čerstvé chilli papričky
  • Hrst naklíčených mungo klíčků

Postup:

  • Smícháme všechny ingredience kromě: bazalky, koriandru, arašídů, nudlí, chilli papriček a mungo klíčků do velkého hrnce
  • Z plechovky kokosového mléka odstraníme kokosový olej na povrchu
  • Zázvor nastrouháme na jemno
  • Česnek nastrouháme na jemno
  • Kuřecí prsa necháme v celku
  • Vaříme 30 minut
  • Nudle uvaříme dle návodu
  • Maso roztrháme na kousky a vložíme zpět do hrnce
  • Do misky vložíme nudle, zalejeme polévkou
  • Nakonec dozdobíme bazalkou, koriandrme, nasekanými arašídy a mungo klíčky. Dle chuti přidáme chilli papričky